Sidor

27 nov. 2011

En söndag

Kl. 10.20 Äter frukost, tittar på Pineapple dance studios och skriver på en uppgift i dansteorin, didaktiskt perspektiv.
Kl. 16.53 Är för stunden sjukt rastlös! Heeeeela helgen har spenderats framför datorn och med näsan i böcker, ganska trist men jäkligt skönt att kunna bocka av några punkter på ”Att göra- listan”. Goda nyheter är att vi (och då menar jag mig själv tillsammans med Anna Trobäck och Tromäki dance company) har fått produktionsstöd för ett projekt som vi planerar till sommaren, JIPPIE! Jäkligt kul och nu gäller det att dra igång det hela och se till att det blir grymt.
Hur ska jag bli av med rastlösheten då? Funderar på att ge mig ut och springa men det blåser ju nästan storm så det känns inte så lockande…kanske ett yogapass kan funka?
Kl. 19.10 Det blev inte yoga utan pilates, funkar det med. Råkade se slutet av ett Gossip Girl- avsnitt och inom loppet av 10 min hann de spela två låtar som jag just nu gillar ganska mycket! Fiest- the bad in each other (använder den i undervisning) och Gotye- somebody that I used to know, vad säger detta om min musiksmak tro? Hur som helst det enda jag har lyssnat på denna helg är hip hop från början av 90-talet, fan vad bra det är! Känner mig lite lite gammal OCH tänkte tanken- Det var bättre förr! Ooops
Kl. 21.20 Tittar på Pan Am och packar ihop dator och böcker för nu

21 nov. 2011

Svär för mig själv!

Har suttit hela kvällen sen jag kom hem från jobbet och mixat musik, gaaah, jag blir galen! Det blir inget bra och jag tycker ju sånt här är kul men det stör mig att det blir så dåligt. Kombinationen av ett dåligt program och en lätt inkompetent användare ger ju ett väntat resultat. Vad trodde jag?

Ska verkligen inte dela med mig av min egen musikmix men jag kan dela med mig av musik som jag mer än gärna lyssnar på just nu, gammalt och nytt

Hade ju glömt bort henne,
Monie Love – I Do As I Please

Andra bra grejer som är lite nyare
Drake – Make Me Proud - Album Version (Edited)



 
Have fun!

11 nov. 2011

Återgår till vardag

Hur absurt det än må kännas så måste livet återgå till det vanliga, eller nåt liknande.

Här är tillslut filmen som David gjorde och som vi projicerade i Sandviken. Det som är lite roligt med den är att jag har inte haft något med den att göra egentligen. Filmen är gjord utifrån en fotografs ögon och blick för dansen. Det tycker jag är schysst!

http://www.youtube.com/watch?v=ENOP7L8wzeU

10 nov. 2011

Morfar

Plötsligt blir allt annorlunda! I tisdagskväll somnade min morfar in, för gott. Trots att han varit sjuk så länge och nu även låg på sjukhus så kommer det ändå som en chock. Det är sån fysisk upplevelse, sorg antar jag, det känns som att hjärtat ska explodera av smärta och armar och ben liksom domnar bort, blir alldeles svaga. Min morfar är en väldigt viktig person för mig! Som barn älskade jag att vara i hans närhet, var honom hack i häl så mycket jag kunde. Jag har ett starkt minne av att när han målade huset och jag gick bredvid och målade, men med vatten. Det minnet har faktiskt blivit dans i en duett jag gjorde för några år sen "Everyday People". Min morfar fick mig alltid att känna mig älskad precis för den jag är. Jag vet att det finns andra människor som älskar mig för mig också men de allra flesta människor har en tendens att projicera sina egna önskningar, förhoppningar, åsikter, förväntningar på andra vilket gör att man kan få människor att känna sig otillräckliga. Morfar fick mig aldrig att känna så, han ville bara att jag skulle må bra, det räckte för honom. Det tackar jag honom för!

7 nov. 2011

Hemma igen och lite uttråkad

Kom hem i lördags och spenderade helgen helt sysslolös. Efter en vecka av att ha folk eller snarare vänner omkring mig hela tiden och att sova på diverse soffor så blev det en stor kontrast att komma hem men jäkligt gott att sova i egen säng. Idag har jag planerat min undervisning fram till jul, åtminstone på ett ungefär man måste ju hålla lite öppet för plötsliga kreativa infall. I övrigt hade jag en lista på saker som behövdes göras, helst idag, hälften blev gjort men tror att det kanske var en överambitiös lista.

Hur som helst, en av spelningarna i fredags blev filmad, yeay! Det är med min vanliga kamera och "scenen" är stor med en bro ivägen, det är dessutom mörkt så kvalitén är därefter. Filmaren gjorde dock sitt bästa :-)
Hur som helst här är Hanna och jag 
http://www.youtube.com/watch?v=ib7-mVTOL3Q



Förresten om någon har legat sömnlös och funderat över min relation med skatteverket så fick jag ett brev nyligen där det står: Skatteverket har fått in de uppgifter vi bett dig om och kommer att godta uppgifterna. Jag tror att det innebär att vi, för nu åtminstone, är vänner. Så sov gott!

5 nov. 2011

Klar för hemresa!

Sitter just nu på stationen i Gävle och väntar på tåget som ska frakta hem mig. Känner mig lite seg med en känsla av förkylning i kroppen men är jäkligt nöjd med de gångna dagarna. Igår var det ju föreställning och vi var på konsthallen runt kl 14 för att repa, rigga och ladda. Jag tycker att det är väldigt svårt att hitta ett bra sätt att ladda! Det är ju grymt mycket att tänka på, ljus, projektor, datorn, smink, kläder, värma upp och så själva dansen. Den första föreställning kl 17 kändes för mig som ett genrep, synd. Det är en intressant känsla det där, att stå på scenen. När det blir som bäst (och det man vill uppnå hela tiden) är den där fullständiga närvaron. Jag är precis i nuet, på platsen, i rörelsen, tar in allt omkring mig och är på nåt sätt helt i fas med allt omkring mig, det är en grym känsla när man uppnår det. På den första föreställning så kunde jag inte hålla den där närvaron konstant. Det blir lite av och på, väldigt irriterande att var i den limbon men funderar på hur väl publiken märker det. Kan de sätta fingret på att det är det som saknas eller är de upptagna med alla andra intryck som de ju också ska ta in så som Hanna, platsen, ljudet, projektionen, ljuset. Föreställning nummer två var mycket bättre, närvaron och samarbetet med Hanna var där. De föreställningarna när man hittar det är så underbara upplevelser! Hur lyckades jag komma till den platsen då? Dels tror jag att det berodde på att man gjort det en gång innan, lugnet i det och lugnet i att alla förberedelser med teknik och sånt var klara. Sen tror jag också att det hjälpte att jag la mig och vilade ett tag, samla fokus, energi och koppla bort allt en stund.
Efter föreställningen var det en man i publiken som stannade kvar för att prata med oss. Han berättade hur mycket han tyckte om föreställningen och hur den hade berört honom till tårar och hur det vi gjorde påminde honom om vilken väg i livet han borde gå. En oerhörd känsla att höra och förstå att man har berört en annan människa på det sättet! Jag är så tacksam över att han stannade och bjöd in oss i hans värld och tankar, jäkligt häftigt.

Okej, man kan ju tro att vi var den enda akten på festivalen Vindöga eftersom jag bara pratar om det, mig, mig, mig. Hur som helst på lördagen hann vi  inte ta del av det övriga utbudet så mycket eftersom vi själva spelade men lite lyckades vi lyssna på en intim, tystlåten spelning med Johan Sundberg & Erik Carlsson. Annars kunde vi delta på festivalen som besökare under fredagen. För mig, en varierad upplevelse eftersom jag inte är helt van besökare i just konstmusiksammanhang, spännande. Jag kan varmt rekommendera yeahvle tv som visade en timmes kortfilmer av varierad typ och stil,  http://vimeo.com/channels/yeahvle
Sammanfattningsvis en schysst festival med varierat utbud som gör det hela spännande och unikt.

Jag misstänker ju att ni är helt galet nyfikna på bilderna som jag la upp igår!!! Jag ska nu delge er lite mer detaljer. Första bilden var på vår lunch som bestod av en kall pastasallad med grönsaker, kalkon, philadelphiaost och pesto, som förtärdes på golvet i konsthallen. Sen finns det bildbevis på att vi uppgraderade oss från den allmänna toaletten till en riktig loge med egen toa och dusch, wow. När vi hade kört sista föreställningen och fixat i ordning oss, tagit ett glas vin, ätit god middag på restaurang Tzatziki  så visade sig att festivalen var slut! Så vi for till Gävle och där händer det uppenbarligen grejer en fredagkväll. Dans på bardisken och jordnötter som kastas över folket i sann amerikansk (?) anda. Helt bisarrt! Gävle överlag verkar ha ett stort intresse för USA, många restauranger med tema burgers, take away american style.

Nu sitter jag på tåget hem och erkänner att jag längtar efter min egen säng!

Sandviken dag 2

Klockan är 00.40 och jag är väldigt trött, kommer därför inte vara så långrandig. Så jag visar dagen i några bilder och så berättar jag mer imorn.

Lunch


Egen loge med egen toalett och riktig dusch, lyx!


Gävle by night
                                                                                   
 
God natt!

3 nov. 2011

Sandviken Dag 1


Döm om min förvåning när man anländer och får se sig själv på
 framsidan av festivalprogrammet!
 Efter en  liten tur i Gävle för att fixa flyers, hämta kablar och äta lunch så tar vi bussen till Sandviken. Väl på konsthallen är det bara att sättas i arbete. Vi inser snabbt att marken är full av glassplitter, ojoj och ajaj, så det blir att städa. Sen började vi testa materialet. Vi blir misstagna för att vara uteliggare men kan snabbt rätta till missförståndet. Eftersom den här platsen är så helt annorlunda mot Norrköping så gäller det att anpassa och laborera med materialet. Jag har ju inget vattenfall att sträcka mig över utan får greja med några bänkar istället. Marken vi dansar på är kullersten och fuktig jord, publiken kommer stå ovanför oss på en bro, en gata och inne i konsthallen. Vi gjorde ett väldigt slarvigt misstag och värmde inte upp ordentligt!!! Min kropp kändes alldeles stum och tung, vilket ju inte underlättas av att man är utomhus och dansar på kullersten. Detta misstag gör jag inte om, förstås.





Förutom att repa så gäller det ju att rigga också. Här bredvid kan man se projektionen av en film som David Torell har gjort utifrån föreställningen i Norrköping. Kanske inte ser ut som så mycket på bild men i verkligheten blev det riktigt snyggt. Förhoppningsvis i snar framtid kan jag lägga upp filmen på bloggen. Men det blir den dag som tekniken står på min sida.








Vi riggar även lite ljus och lyckas få en riktigt fin scenbild som skapar skuggor när vi rör oss. Hela verket ses ovanifrån och det, ljuset, platsen och rörelserna gör att dimensioner, djup och avstånd blir svåra att avgöra. Vilket blir ganska coolt, om jag får säga det själv!
I övrigt bjöd Sandviken på billigt kaffe, coverband, loge/dusch/omklädningsrum i form av den allmänna toaletten på biblioteket samt zombie walk. Vad mer kan man begära?

2 nov. 2011

i gävle

Sitter här i Hannas kök i Gävle och är lite sur och irriterad. Önskar att jag var en fena på allt som har med datorer att göra! Men jag är totalt inkompetent och fan vad det stör mig. Har fått filmen till föreställningen nu och vill lägga upp den på vimeo men nej det funkar inte så då testar jag youtube men där går det så långsamt så mitt tålamod tog slut. Nån som har några tips? Förutom att tipsa om att skaffa mig mer tålamod!


Här sitter jag!
 Jag är ju inte den som är den! Vill inte skapa dålig stämning och innan jag blev sur och irriterad var jag allmänt nöjd och glad. Idag fick jag säga hej då till Stockholm för nu. Jag har tankat energi av att få träffa underbara vänner, gamla elever och lärare, välbehövligt! Nu är jag som sagt i Gävle och filmen har vi, flyer har vi (dock ej i pappersformat), tekniker har vi , mycket bra odds. Imorn blir det att fara till konsthallen och repa och testa tekniken. Sen är det bara att ladda inför fredag. MEN nu ska jag gå och lägga mig!

God natt
                                                                                              

1 nov. 2011

igår och idag och en annan dimension

Äter frukost hos Linda som består av yoghurt med lite hallonsylt, en banan och hackad mandel. Förstås en kopp té till detta. Laddar för ytterligare en dag med föreläsningar på DOCH. Känner en viss oro inför denna dag och hur jag ska hinna med allt jag måste och vill göra!!!!!!! Det är studier, jobb och jobb, en massa vänner jag vill hinna träffa och införskaffa ett par billiga joggingskor. Kan ju återkomma om hur detta går sen :-)
Gårdagen, hur som helst, bestod av:
Filosofi med Mearleau-Ponty och Foucault, gaah. Intressant, abstrakt, logiskt och svårt, som att hamna i en annan dimension. Träffade en massa underbara ex-elever och vfu-studenter, så otroligt roligt och inspirerande. Rep inför vindöga med Hanna, yeah.

Nu har jag också en flyer inför fredag, wohooo.