Sidor

30 okt. 2011

PINA

Den levde upp till alla mina förväntningar!

http://vimeo.com/17772908

Stockholm

Igår kom jag hit... blev helt oförberett väldigt nostalgisk med lite lite ont i hjärtat. Första gången det hände var när jag kom av tåget och gick till t-banan, den sträckan med allt sitt kaos och stress är ju underbar (när man själv inte är stressad vill säga). Nästa gång det hände var när vi på kvällen kommer upp på Götgatan. När jag flyttade hit första gången så hängde jag på söder (förstås,haha) och gick Götgatan upp och ned och kände att jag hörde hit. Nu har jag spenderat dagen på just götgatan och sitter just nu här : 





Jag förbereder mig för veckan framför mig. Pluggar inför morgondagens dansteorikurs på DOCH och planerar för repetitionen. Jag känner viss stress inför fredagen eftersom filmen inte är klar än, inte heller flyers. Men jag räknar med att det åtminstone kommer kännas lugnare efter repet imorn, några mindre frågetecken.



Ikväll ska jag gå och se PINA i 3D, äntligen! Ser fram emot detta oroväckande mycket, kommer den verkligen kunna leva upp till mina förväntningar?
Återkommer med recension :-)




25 okt. 2011

Ha tålamod med mig!

Som märks så har jag inte fått nåt flyt på det här med skrivandet MEN jag är nybörjare på detta så ge inte upp. Läget för nu är att Dance Dance Dance goes VINDÖGA närmar sig med stormsteg, gaah. Vi är inte inrepade, filmen är inte klar, vi har inga flyers än, vi vet inte än om vi har repstudio, det går bra nu!

10 okt. 2011

Lite tungt men grejar på ändå

Mitt undervisningsjobb dränerar mig på kraft just nu. Känns så frustrerande! Jag försöker orka med min egen verksamhet för jag vet ju att i långa loppet så mår jag bra av det och att det är värt det. Men just nu är jag lite oinspirerad. Trots detta har jag kommit igång med två nya projekt. Eller snarare ett nytt och ett gammalt men i ny tappning. Dance Dance Dance goes Vindöga. Jag och Hanna kommer att delta på festivalen Vindöga i Sandviken (av alla ställen där jag aldrig har varit!). Detta är en festival för alternativa konstformer, vad jag har förstått innebär det lite allt möjligt typ videokonst, musik, poesi, dans osv osv, kolla in själva http://www.sandviken.se/kulturfritid/konst/konsthallen/vindoga2011.4.6765cb87130700fde23800029339.html
Vi ska förflytta Dance Dance Dance till en ny plats, spännande. Har bara sett platsen vi ska dansa på bild och har fått mått. Det verkar vara som ett litet torg utanför konsthallen med en bro ovanför där publiken kan stå. Klurar för fullt på hur jag ska styra upp detta för det är bara 4 veckor kvar, knappt

Det andra projektet jag har kommit igång med är minst sagt lite större och mer långsiktigt. Arbetsnamnet är 5 och består av fem självständiga delar. Projektet är i grunden självbiografiskt eftersom det utgår ifrån musik som av olika anledningar har varit viktig för mig. Jag letar samarbetspartners för fullt, dj's, musiker, konstnärer av alla olika typer. Att säga att jag kommit igång är kanske lite av en överdrift men jag har börjat formulera en projektplan och har börjat höra av mig till folk som jag vill samarbeta med. Har ju dessutom redan hunnit få avslag.......så jo jag är igång. Tur är att jag är i god tid och att mitt mål är att alla fem delar ska har blivit klara inom 3 år. Nu har jag publicerat min plan här dessutom så nu finns det ingen återvändo :-)

3 okt. 2011

Produktionsstöd, arbetsstipendium, startstöd, utvecklingsstipendium osv osv osv

Att vara konstnär handlar väldigt mycket om att vara marknadsförare, projektledare, ekonom, arbetsgivare och arbetsledare. I helgen fick jag iväg två ansökningar om produktionsstöd. Idén vi har är riktigt bra! Experimentellt arbetssätt, kan tilltala många, bra tillgänglighet och en väldigt bra utvecklingsmöjlighet. OCH det skulle vara så jäkla kul att genomföra det! Men så är det den där detaljen med finansiering. Att presentera sina idéer och sin konst på ett sätt som göra att andra ser värdet i att satsa, det är skit svårt och ärligt talat ganska segt. Jag älskar att vara kreativ och jag älskar när man lyckas komma i kreativt flow och att jobba på ren intuition. Men när man ansöker om stöd eller stipendium så måste man sätta ord på det man ska göra, vara konkret om något som är abstrakt. Det är galet svårt. Jag tror verkligen på idén men lyckas jag förmedla det? Framför allt hur står man sig i konkurrensen! Bara vänta och se…
(Förresten om någon är orolig över mina växter och bananflugor så kan jag rapportera att växterna är piggare och bananflugorna har det väldigt tufft just nu.)